Bejelentés


A HELY Csak Te hiányzol! Tel:+36 20 507 19 27


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

nagyításhoz kat ide

Projet gazda: Losonczi-Tóth József Tel:+36 20 927 63 71

Projet szakmai vezető: Losonczi-Tóth József Tel:+36 20 927 63 71

Projetmenedzser: Kiss Gábor Tel:+36 20 221 52 56

Köszöntő

A drogok használata - legyen az akár az legális mint a alkoholos italok, vagy illegális, mint a kábítószerek okozta függőségeket - betegségnek tekintjük. Az utóbbi idők új szenvedélyeit a játékgépek, "nyerő-automaták" okozzák. A függőségek veszélyeztetik az egyén és környezete testi (fizikai), szellemi, érzelmi és szociális jólétét, biztonságát. Rombolják a társadalmi kapcsolatrendszert, a kompetens életvitelt. A szenvedélyek rabul ejtenek, fogva tartanak és csak nagy erőfeszítések árán engednek el, vagy sok esetben értelmetlen és korai halálhoz vezethetnek.

A Munka Világa Közhasznú Egyesület szakemberei jól ismerik a szenvedélybetegségek összetettségét, sokrétűségét. Ismereteinkre, felkészültségünkre, sokéves gyakorlati tapasztalatainkra alapozva igyekszünk olyan komplex szolgáltatásrendszert létrehozni és működtetni, melyek segítik a függőségek megelőzését, a megjelenő ártalmak csökkentését.

Alternatívákat szeretnénk kínálni a szermentes, józan szabadidő eltöltéséhez, a már jelenlévő helytelen vagy hibás szokások, viselkedések korrekciójához, a minél korábbi ellátási-kezelési rendszerhez való hozzáféréshez.

Lehetőséget kínálunk alternatívák felfedezéséhez, megtapasztalásához, a józanság megtartásához. Támogatni szeretnék a társadalomba való visszaintegrálódást. Szolgáltatásokat kínálunk a hozzátartozók, családtagok, segítők (önkéntes és professzionális) számára abban, hogy a szerhasználat és a viselkedések okozta függőségek lehetőség szerint ne jelenjenek meg a fiatalok körében; vagy ha már jelen vannak, minél hamarabb hatékony megoldásokat találhassunk azok megszűnéséhez.

Fejleszteni kívánjuk a segítésre szorulók minden olyan készségét, képességét és ismeretét, melyek a problémáikkal való hatékony megküzdést támogatják, egészséges és szermentes életalternatívák kialakítását motiválják.

Szolgáltatásain, programjaink megtervezésekor mindenkor figyelembe vesszük a hozzánk fordulók egyén igényeit, valós szükségleteit.

Szolgáltatásaink tehát nem öncélúak, azokkal az egyén adottságaihoz és lehetőségeihez igyekszünk igazodni.

Programjaink, szolgáltatásaink ingyenesek, azokon való részvétel önkéntes.

Minden szolgáltatás során biztosítjuk az emberi méltóság tiszteletben tartását, az esélyegyenlőséget, ha szükséges a teljes anonimitást, a titoktartást.

Szeged, 2011. június 3.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!